Då var det dags...

Ny dag, nya utmaningar... Snart dags att bege sig till jobbet. Konstigt nog var det ovanligt lätt att ta sig ur sängen idag när klockan ringde 4.15, även fast jag inte somnade förrän runt 24 snåret.
Ikväll ska jag träffa finaste Annica på en kvällspromenad så håll tummarna att det är uppehåll.
Trevlig dag på er vänner!

Puss

 


Vill inte lämna...

En dag som denna är det svårt att lämna kusten för att åka hem och jobba. Men får nöja mig med att jag iaf kunde sitta på balkongen och äta min frukost och njuta av en vacker utsikt.


Too much for me...

Dagens runda är avklarad. Det var oerhört varmt men riktigt skönt. Det är så vackert ute i naturen nu. Först sprang jag på en liten mus som låg alldeles död på marken. Förmodligen dödad av något annat djur. Sen sprang jag förbi en gubbe som stod och gjorde sitt behov med en skamsen fru några meter bort. Visst måste man så måste man men tycker ändå att man kan gå in en bit i skogen isf.

Nog om det...
Sitter nu i solen med en kaffekopp och ett skivat äpple och bara njuter. Men strax är det tillbaka till verkligheten dvs jobb.
Trevlig torsdag gott folk!
Puss

 


En liten orm

Precis innan jag kom fram till spåret en dag så höll jag på att trampa på en söt liten orm. Konstigt, jag träffar på många olika djur när jag är ute och springer. Tänk så mycket roligare det fakiskt blir. Tycker jag iaf!! Men måste ju erkänna att det var roligare att springa på råddjuret än ormen.
Det som är ännu mer konsigt är att jag egentligen är livrädd för ormar men inte då. Alla djur är söta på sitt eget lilla vis om man bara tittar riktigt noga.
Dessutom spelade ormen död så han var nog räddare än jag stackarn.


Fröken ur

Förutom New York resan fick jag även det här fina uret i födelsedagspresent av Emil. Jag bara älskar det. Har alltid velat ha en sån. Sen att det dessutom låg i den fina lilla röda påsen med hjärtan på gör ju saken bara ännu bättre. Tack igen älskling!

 


Glassigt

Finns det något godare än att sitta i solen och svalka sig med en god glass? På sommaren tycker jag att det är helt ok att unna sig en glass då och då. Även på vardagar.
Blev lite nyfiken på om det kommit några nya glassar i år. (jag som jobbar i affär borde kanske veta det, men det gör jag inte) Hittade då bilder på GB:s glassar sedan 80-talet.
Här är en bild på glassarna det året jag föddes 1984. Vissa glassar finns kvar än i dag. Det enda som skiljer är såklart priserna. Tänk om de hade kvar samma priser. Kan tänka mig att jag hade unnat mig alldeles för många glassar då, så det är kanske bra att de höjts.

År 1996 kom min favoritglass som tyvärr inte finns kvar i dag, nämligen Solero. En annan favorit som också kom det året och som tyvärr inte heller finns kvar idag är Red dream. Mmmm...saknar dessa skönheter! Så snälla GB gubbe. Om du läser detta kan du väl börja göra de igen?!

Här kommer en bild på årets glassar ifall ni liksom jag inte sett den än.

Vilken är er favoritglass? Finns den kvar eller vill ni också önska tillbaka någon sort?

(Alla bilderna är tagna från GB:s hemsida)


Underbara solstråle

Vilken dag. Så varmt och skönt. Tyvärr har det kanske blåst lite väl mycket men det är iof ok så länge det är varma vindar.
Det är dagar som den här som jag saknar min uteplats som jag hade i min förra lägenhet i karlskrona. Att bara kunna gå ut och sätta sig i en solstol eller pyssla bland sina blommor.
I stället för att sola och pyssla bland blommor tog jag i dag min cykel och gav mig iväg på en härlig tur. Motion, frisk luft och sol. Allt i ett!
Ikväll har jag dessutom träffat min fina vän Annica på en kvällspromenad ♥

Det jag har kommit fram till under dagen är att kravet på min nästa lägenhet absolut är balkong. Och det bästa av allt är att min nästa lägenhet kommer vara tillsammans med min fina älskling och där har vi till och med två balkonger. Rena lyxen om ni frågar mig. 

Nu är det snart slut på min "helg" för imon vankas det jobb igen!
Nattinatt ♥


Helgens bästa/sämsta

Helgens bästa:
Jag har tjänar pengar, det har varit fint väder, jag har lekt på lekplatsen med mitt lilla bus, jag har sprungit och jag har haft egentid.
Helgens sämsta:
Jag har fått gå upp före tuppen dvs runt 4.30 snåret, jag har jobbat (därav uppe tidigt) och har därför fått spendera hela helgen i Växjö och jag har inte fått träffa min fina älskling!
Nu är det hög tid att sova då alarmet ringer 4.30 imon igen. Sen tar jag "helg" !!
Sov så gott!
Puss

Lev i nuet

Se aldrig tillbaka och sörj det förflutna för det är borta.
Oroa dig inte för framtiden, för den är inte här ännu.
Lev i nuet och gör det så vackert att det är värt att minnas.


Foto: by me, New York 2012


ljuvligt

Kom helt plötsligt att tänka på kvällen för tre sommrar sedan då Emil och jag var på Melissa Horns konsert. Det var en fantastisk spelning. Hennes sånger/texter är underbara. Dom går rakt in i hjärtat på mig. Och dessutom fick jag denna kväll tillsammans med den bästa ♥Ljuvligt i alla dess former


kampen i livet


Linsförbud

Var hos optikern i lördags för att göra en synundersökning och hämta ut nya linser. Hör och häpna. Jag fick linsförbud i en månads tid! Jag har oehört torra ögon och när jag då har en lins i får ögat såklart ännu mindre syre vilket kan få allvarliga konsekvenser. Att jag dessutom tillhör den där gruppen som slarvar med rengöring och glömmer bort hur länge jag haft dom gör saken såklart inte bättre.
Detta slarv plus torra ögon har resulterat i att mina blodkärl i ögonen (dom där röda som går kringelekrokigt) har blivit raka och riktas mot pupillerna. Därav måste jag vila ögonen så dom går tillbaka till normalt igen. Hade jag gått längre med det hade blodkärlen kunnat krypa över pupillerna och då går dom aldrig tillbaka till normalt utan lagt sig som en hinna och jag hade sett suddigt (suddigare) resten av mitt liv. Dåliga ögon har jag redan och sämre vill jag då rakt inte få!
Jag har fått min läxa! Så alla ni som läser detta. Tänk efter vad ni gör. Ögonen ska hålla hela livet.
Tillhör ni min slarvgrupp så tror jag och hoppas att ni tänker som mig nu. Vad gör det att tvätta linsen varje dag som tar max en minut när man kan förhindra att bli i stort sett blind?!
Nepp... glasögon på i en månad för min del! Sen är det gnuggning som gäller för hela slanten!


långhelg

Veckan har som vanligt gått med en rasande fart. I know, det är bara onsdag men jag jobbar bara imorgon med sen tar jag helg.
Självklart kommer jag åka till Halmstad så fort jag slutat imon, Men det kommer bli den där slå-mig-på-kinden-och-öppna-fönstet-för-jag-somnar-snart-körningen, då jag jobbar 11-20. Men det funkar tillsammans med en kopp kaffe och hög musik som jag högt och tydligt sjunger med till med min fantstiska ljuva stämma. Ni skulle vart med!Hur som ska det bli skönt med en ledig långhelg tillsammans med min finaste ♥


Upplevelse

Under min löpning idag fick jag uppleva något nytt. När jag sprungit halva rundan ungefär hörde jag något som prasslade till. Efter en sväng fick jag syn på ett rådjur som stod i spåret och som sedan sprang ner i diket och stannade upp för att titta på mig när jag sprang förbi. Han var så söt.
Men rädd blev jag kan jag säga. Jag försökte bara fokusera på min löpning och tittade bara lite i smyg på rådjuret. Inte för att jag tror att han hade gjort mig något men det är väl klart att man blir rädd. Har aldrig varit så nära ett rådjur förut. Inte ens i en bil. (vad jag sett eller vet om) Han var kanske max 2 meter ifrån mig. Jag är glad att det inte va en stor älg. Då hade jag nog sprungit som aldrig förr...
Har ni sprungit på något djur nån gång? Om... Vad, vad gjorde ni, blev ni rädda osv... Vore kul att höra :)
Puss på er!!


Gammalt men nytt

Snart måndag morgon. Ny vecka. V 19 närmare bestämt.
Vad är det som är så speciellt med det undrar ni nog nu. Jo det ska jag berätta för er. Det kommer bli en spännande dag på jobbet. Vi ska nämligen börja vårt nya schema. Och jag är SÅ nöjd!! Det kommer även bli en del förändringar vilket gör det ännu mer spännande! Men först om ytterligare en vecka!
Förändringar är alltid roligt :)
Sov gott fina ni!
Puss


Tack till Er söta!!

Vill först börja med att säga tack! Tack till alla ni söta trogna läsare som tittar in varje dag trots att jag inte uppdaterat bloggen på evigheter. Det värmer ska ni veta!
Mycket händer och är på gång i mitt liv för tillfälligt. Därav dålig uppdatering. Har haft fullt upp hela dagarna långa och när jag haft tid över har jag helt enkelt inte orkat eller haft lust att uppdatera.
Så fort jag redigerat bilderna från New York kommer jag att lägga ut bilderna på bloggen.
Jag kommer även snart att skriva ett inlägg om vad som händer i mitt liv, men känner mig inte riktigt redo än... Men snart, snart lovar jag...
Hoppas ni alla har det bra!!
Puss


RSS 2.0