Grattis mamma

Idag fyller min älskade mamma år! Det här fina paketet ska hon få av mig i helgen!


Frieri 5 juni 2012


Kärleken kommer och kärleken går,
ingen kan tyda dess lagar.
Men dej vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.


Panelbyte

Befinner mig för tillfälligt i sm.stenar hos mina underbara föräldrar. Emil och jag (läs bara Emil) hjälper pappa att byta panelen på huset.
Jag hjälper mest till med att bära, plocka och slänga diverse saker. Passade även på att tvätta pärlan när jag ändå var i farten.
Vädret är strålande. Jag har träffat en barndomsvän jag inte sett på många år. En bra lördag med andra ord!


Impulsivt

Är oftast en planerare som gärna vill ha ordning på saker och ting. Lika så i livet. Men igår när jag kom hem från jobbet kände jag en sån längtan efter min fina, att jag packade min väska och begav mig av till Halmstad.
Idag har jag planerat en del "måsten" som jag vill stryka från min att-göra-lista! Högst upp på listan står klippning. Så ut på upptäcktsfärd för att se om det finns någon drop in som kan ta sig an min kalufs på huvudet. Har ju min favvo-frisör så hoppas på en ledig tid där under dagen.
Skulle dessutom behöva gå till en massör då jag vaknade med sjuka ryggsmärtor. Men får nog helt enkelt vänta tills Emil kommer hem så blir det billigare :)
Ikväll vankas det spelkväll med goa gänget. Ska bli skoj!
Hoppas ni får en trevlig dagen-före-nationaldagen-dag!
Puss


Bananas

Igår gjorde jag upptäckten att Valio har kommit ut med en ny joggy, nämligen banan/vanilj. Jag har säkert nämnt förut att banan är min stora favorit. Till allt i stort sett. Banan på gröt, på pannkakor, i fil/joggy, i olika maträtter mm mm. Tyvärr är den bara på tillfälligt besök så om ni liksom jag älskar banan så köp den. Köp mängder av den så kanske den får stanna kvart!


tromber

i morse svepte tre tromber in över havet i Glommen som ligger nån kilometer från Olofsbo där mina föräldrar har stuga. Och det är fem år sedan det svepte förbi en tromb i Olofsbo och förstörde stugor. Som tur är inte våran. Och som tur är höll sig dagens tromber ute på havet och orsakade därför inte någon skada.
Foto: by me. Glommen en vårdag


Den är din

Låt inte din eld slockna. Värna om varje oersättlig låga i detta hopplösa moras av ”inte riktigt” inte än” och inte alls”. Låt inte hjälten inom dig gå förlorad i dyster frustration över det liv du förtjänat men aldrig kunnat få. Du kan erövra den värld du vill ha. Den existerar. Den är verklig. Det är möjligt. Den är din.


En vecka kvar

För ett tag sedan skrev jag om mitt linsföbud och då tyckte jag att det var riktigt jobbigt. Tänk att vara tvungen att gå runt med glasögon konstant i en månad. Inte för att jag inte gillar mina glasögon för det gör jag. Men till vissa håruppsättningar eller vissa outfits passar det faktiskt bättre utan glasögon. Men just utseendemässighetens skull var det fasktiskt inte det jobbigaste, utan det är såklart att köra bil när solen skiner en i ögonen. Jag kan ju inte ha solglasögon på mig då. Men just nu är ju inte det något problem precis då regnet ändå bara öser ner.

Iaf, idag är det exakt en vecka kvar på förbudet och jag kan äntligen pilla in mina älskade linser i ögonen igen. För när det kommer till kritan är det dock skönast att ha linserna i.

Jag har länge funderat på att göra en sån där operation som ska göra att man få synen tillbaka. Nu under linsförbudet har jag funderat extra mycket på det. Är det någon som har gjort en sådan operation? Skulle gärna vilja veta lite hur det har gått. Risken är ju att synfelet kommer tillbaka...

New York, del 1

Klockan 13.10 den 17 mars 2012 lyfte vårt plan från Kastrup till New York City med en mellanlandning i Keflavik, utanför Rejkavik på Island.
Jag nervös och förväntansfull på samma gång i väntan på att få lyfta!

Plandet landade 19.00 på J F Kennedy airport (deras tid) men det tog oss två timmar att bara komma ut från flygplatsen pga en gigantisk kö till kontrollerna där vi fick lämna fingeravtryck och bli fotade. Väl ute tog vi en taxi som körde oss till hotellet på Manhattan. Någon mer taxiresa under vår vistelse i NY blev det dock inte. Det var en nära döden upplevelse då de kör som galningar.
Väl på hotellet packade vi upp lite och begav oss ut en sväng för att titta lite och få i oss en bit mat. Detta blev på ett korvhak då vi kände oss så ofräscha att vi inte ville sätta oss på någon restaurang och dessutom var vi riktigt trötta efter den långa flygresan och klockan va runt tre på natten i Sverige.
Vi var då kloka och bestämde oss för att gå och lägga oss så vi istället kunde vakna utvilade dagen efter.
Vi vaknade runt 7 tiden dagen efter pigga och glada och begav oss ut på stan för en frukost.
Emil dricker morgonkaffet
Självklart ville vi prova deras pancakes med sirap, vilket tyvärr inte riktigt föll mig i smak.

Efter frukosten begav vi oss av på vandring genom större delen av Manhattan. Vi bestämde att vi skulle beta av så mycket som möjligt under första dagen för att sedan kunna bestämma vad vi ville se mer av under vår vecka. Det blev många steg denna dag och det kändes både i fötter och ben på kvällen vill jag lova.

Här ser ni Grand central. Vi bodde bara några meter bort.

Vi hade sedan tidigare bestämt oss för att någon dag ta tunnelbanan till Harlem för att sedan gå genom hela  Central Park, men va så klart nyfikna så vi bestämde oss för att gå en liten bit in i den gigantiska parken. (Det blir fler bilder från parken sen)Emil i början av Central Park.

Efter smygtitten gick vi ner till piren (pirena) och hoppade på en båttaxi som tog oss från pire 84 till pire 1, precis vid början av Brooklyn Bridge.

New York water taxi.

På båten fanns även i guide som berättade allt möjligt intressant om de olika byggnaderna vi åkte förbi.

Vacker utsikt
I bakgrunden kan ni se New Trade Center

Emil på piren där vi hoppade av vattentaxin. I bakgrunden skymtar ni Brooklyn.

Nu har vädret ändrats och det började bli riktigt varm. Vad passar då bättre när man har semester än att sätta sig på en uteservering?! Njuta av platsen, utsikten, varandra och en kall öl! Det var precis det vi gjorde.

Efter ölen började vi så smått vår vandring hem till hotellet. Kan tillägga att det inte låg runt hörnet precis utan minst 1 1/2 timmes promenad i rask takt. På vägen hann vi så klart med en massa.

Början av Wall Street
Vi gick förbi New Trade Center
World Trade Center Mamorial -museet som byggs till minne av alla människor som omkom under 11 september 2001.

Så fort man närmade sig platsen ändrades stämningen. Det var som att gå in i en dimma av sorgsenhet och rädsla. Det som hände den dagen är fruktansvärt och jag kan inte förstå varför!!
Att gå igenom bilderna är inte lätt. Dels för att jag längtar tillbaka så fruktansvärt mycket men även för att det är svårt att välja ut vilka bilder jag ska visa. Det blev såklart många foton tagna under veckan.
Men detta var några bilder från vår första dag i New York. Vill du ser mer så håll utkik i min blogg, för snart kommer del 2.


RSS 2.0