Prinsessan


Välkommen våren



Dom som känner mig vet att jag älskar vintern nästan (bara nästan) mer än sommaren, men när vädret blir som det är nu längtar jag bara efter att våren ska komma. Porlande bäckar, små tussilagor som tittar fram, fåglar som kvittra och solen som blänker fint på sjön.
Så ja våren kom, bara kom. Du är nu mer än välkommen!



Life


Rena galenskapen

Är åter tillbaka till det normala. Det vill säga jobbet.
Är dock fortfarande sjukt förkyld och har en hosta och halsont from hell samt trött och tankspridd. Men annars mår jag fint!
Jobbade för första gången igår, tog det lugnt och sansat. Jobbade på hårdare idag vilket resulterade i galenskap och klantighet!
Under första timmen (6.00-7.00) hann jag bränna FYRA (!!!) plåtar med wienerbröd plus få fettfläckar på skjortan. Som tur var hade jag en nytvättad att byta till.
Lite andra incidenter har även hänt så som tappat bredda frallor på golvet, tappat smörbyttan upp och ner när jag kom hem så den gick sönder och jag fick torka massa smör på köksgolvet. Dessutom köpte jag smör för att jag skulle baka paj och lyckades mosa detta så det var smör och fett på alla andra varor jag handlade osv osv. Ja, ni förstår nog att det inte varit min mest lyckade dag.
Det bästa med dagen har ändå varit att pappa varit här på mat!
Nu tar jag kvällen och slänger mig i soffan framför TV 4 och Wallander.
Hoppas er söndag har varit bättre än min!
Puss och hej <3


My sweet lovely nephew


Angel


New York

Tänk att tiden faktiskt går fort även fast jag längtar efter något. Det är nämligen bara en månad kvar nu till Emil och jag åker till New York!
Sitter i detta nu och läser och planerar våra dagar så vi får ut så mycket som möjligt under våra dagar där.
Jag är livrädd för att vi ska missa något viktigt och om jag då lägger upp ett schema för varje dag är ju detta i stort sett omöjligt. Givetvis kommer vi inte gå som slavar efter detta men bara så vi har ett hum om vad och vart vi ska ta vägen om dagarna.
Det är sannerligen inte lätt och det är svårt att beräkna hur mycket tid vi kommer lägga på utvalda platser men det kommer lösa sig när vi väl är där.
Som jag längtar nu.
Är det någon av er som varit i New York som har några tips och idéer? Vad får vi bara inte missa??!!


Alla hjärtans dag

Min dag blev så klart inte riktigt som jag tänk mig eftersom jag fortfarande ligger i feber.
Men min älskling kom till mig i lördags och lagade god mat till sin lilla ofräscha sjukling och gav mig ett hjärta av godis. Så gulligt och snällt att ställa upp så för mig.
Men trots allt har han redan gett mig det finaste av allt. Hans eget hjärta!
Fick även ett fint kort av mamma och pappa med posten dagen till ära! Tack snälla fina föräldrar! Ni är underbara!


Sjukstugan

Har sedan natten till lördag legat i feber, hosta och dunderförkyldning. Huvudet värker som aldrig förr.
Trodde på allvar att jag skulle dö i lördags. Jag kom inte ur sängen pga feberyra och ett huvud som höll på att explodera.
Mådde lite bättre igår, men vaknade tyvärr med högre feber idag och har tillbringat i stort sett hela dagen i sängen sovandes fram och tillbaka.
Tänkte försöka mig på att kolla på en film nu så jag kan sova i natt!
Hoppas att ni mår bättre och att ni aldrig ska behöva uppleva en sån huvudvärk!! Det unnar jag inte ens min värsta fiende! (har iof ingen, tack o lov)
Puss !!


kalla gatan













en kylig promenad nästan hela dagen med ett stopp på Halmstad mysigasye fik. Brooktorpsfiket. Blev varm choklad med grädde i och till det en skink och ost örtbaguette med en god sallad!


Ett tips kommer lastat

Det är inte alltid som jag känner att jag har tid eller ork att göra matlåda till jobbet. Det ska skäras, stekas, kokas osv osv. Ett tips jag har som faktiskt underlättar är att alltid ha färdig sås i frysen. Så kallade såskuber a la missliden. Då räcker det kanske att steka kött och koka potatis eller vad man nu ska äta sen tinar du bara såsen och vips är matlådan klar!
Så nästa gång du gör sås, gör dubbelt eller tre ggr så mycket som du brukar. Häll sedan ner såsen i iskuber och ställ in i frysen. När de stelnat kan du antingen låta dem va kvar där i eller så tar du loss såskuberna och lägger dem i en plastpåse. Hur smidigt som helst och den smakar precis lika gott som nygjord!




Pulkabacken

I lördags morgon tog Emil och jag våra varmaste kläder och begav oss av till Sm.stenar till mamma och pappa. Dom var nämligen barnvakt och vi hade bestämt att vi skulle gå bort till Sjöbacken och åka lite pulka!

Herre jösses va det är skoj att åka pulka. Har inte gjort det på flera år. Tror dock att vi vuxna tyckte att det var roligare än Elias, för han bara grät när vi skulle åka, men vad gör väl det? Vi måste också få leka av oss lite ibland. Vad vore livet om man inte hade barnasinnet kvar?!


Min fina familj ♥


Se upp i backen för här kommer jag i full fart...


mamma på pulkan


Älsklingen åker på tefatet


Emil och mamma provade att åka tillsammans


Till vänster grillars det korv medans Emil och mamma susar ner för backen


Elias trivdes med att åka på rumpan nerför den lilla kullen. Igen, igen, igen....



En mysig friluftsdag med min underbar familj ♥





Vackra torsdag

Det underbara vädret håller i sig. Jag älskar när det är snö, kallt och sol! En helt perfekt ledig dag!
Blir garanterat en lång promenad och bara njuta, andas!

Dagen startade med en skål gröt med hemmagjord äppelmos och en kopp te.
Lägg märke till den fina koppen och fatet. Det är ett arv från min mormor och morfar och jag bara älskar det! Så vackert!




Baby Shower

I lördags hade vi en överrasknings baby shower för fina Hanna som snart ska få ett litet barn. Vi hade lekar, åt god mat, drack gott och hade en fantastisk trevlig kväll. Jag tror och hoppas att Hanna själv blev positivt överraskad när hon tillslut anlände till Tiina där festligheten hölls.
Tyvärr så har glömskheten tagit över mitt liv (skämt o sidor) men jag glömde tyvärr kameran hemma även denna gången, vilket resulterar i Iphone bilder.


Här åker snart ögonbindeln av


Fina Hanna ♥


Alla tjejerna samlade ♥


Även jag va med på en bild. Jag hade min nya fina blå klänning på mig


fina flickor och en söt liten Melvin ♥


Hanna öppnar paketet jag gav


Paketbordet

Tack fina flickor för en helt fantastisk kväll!


Frukost/lunchtips

Det börjar närma sig Alla Hjärtans Dag och endel kanske redan nu böjar planera och tänka vad dom ska göra för sin älskade på självaste dagen. I år är det ju på en tisdag så vissa kanske rent av firar det helgen innan och då har jag ett tips på vad ni kan göra till frukost eller lunch. Nämligen hjärtansformade plättor som jag gjort just idag. Hur sött och gott som helst!
Jag har ett plättjärn som är format som ett hjärta, annars går det säkert lika bra att lägga tex en pepparkaksform på pannan och hälla smeten i den. Men kan tänka mig att det kan bli varmt så passa er så ni inte bränner er!


Hjärtansformad plätta med blåbärssylt


kärlek i mängder

Åkte hem till mina föräldrar för att jag skulle till tandläkarnen och mysa med mina nära och kära.
Jag fick äntligen träffa min fina vän och hennes underbara son Melvin. Vi fikade, pratade, tittade på kort, myste med bebisen, skrattade, pratade om konstigheter och tog en långpromenerad runt i byn. Ett tag tror jag att jag hade jag gått vilse om inte Angelica varit med.


mor och son ♥


Jag och fina Melvin

Alla de dagar jag var hemma var det underbar väder och jag ville bara vara ute och gå hela dagarna. Det blev många och långa promenader ensam och med pappa. Jag hade gärna åkt längdåkningsskidor, men tyvärr så hade jag mina skidor i Växjö och dessutom kände jag inte för att åka själv. Pappas skidor gick sönder förra vintern så han kunde inte åka och då hade jag fått ta mammas skidor och då hade inte hon kunnat åka.


grillplats vid vattnet


snöklädd stubbe


fågelholk i tallen


isen höll på sjön med jag höll mig på bryggan


fin vinterdag


De små röda stugorna gör sig fina i snön

Som sagt många och långa promenader resulterade i många foton och några valde jag att visa här på bloggen. Men visst är det vackert. Jag börjar nästan känna lite hemlängtan och några tankar på att flytta tillbaka har konstigt nog dykt upp. Det hade varit mysigt att vara nära familjen och mina fina vänner hemma. Det är platsen där jag kan slappna av och andas ut, nästan samma känsla som när jag är i stugan. Men tyvärr tror jag samtidigt att jag kommer tröttna och bli rastlös efter ett tag.
Tiden får utvisa vad som händer helt enkelt.


Mot alla odds

Svt sänder nu ett program i 8 avsnitt, Mot alla odds. Det handlar kort om 10 personer med olika funktionshinder som tillsammans ska ta sig genom Afrika. De ska ta sig 150 mil från Viktoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia.
Dessa människor är helt fantastiska. Så positiva till livet trots svårigheter i olika former.
Det får mig att fundera på hur jag hade sett på livet om jag hade mist armar och ben eller fötts med något slags funktionshinder. Jag hoppas verkligen att jag hade varit positiv, glad att vara vid liv och sett på livet så som dessa fantastiska människor gör.
Jag tror inte, trots att jag inte har något funktionshinerinte hade vågat mig på den här resan. Riktigt starkt gjort av dem.
Har ni inte sett programmet så gör det. Väl värt att se! Finns på svt play!
 


Härliga vintersol!!

Fick igår gå hem från jobbet pga att jag mådde sjukt illa. Idag mår jag bättre och det ska bli riktigt skönt att bara vara hemma en hel dag utan några måsten. Nog för att jag har många måsten men dom flyttar jag fram till imorgon då jag också är ledig!
Idag ska jag bara ägna mig åt det jag vill för stunden. Jag ska promenera i den härliga vintersolen, planera inför resan, kolla recept, läsa bloggar jag inte hunnit på ett tag och uppdatera min egen blogg då jag har massa fina bilder att visa!
Men nu ett avsnitt av På spåret!

Trevlig onsdag vänner!
Puss


RSS 2.0