min bil och jag ♥

Jag är en tjej som inte har så mycket tur i mitt liv. En del kan nog bero på mig själv och min klantighet, men jag tror att det finns någon som vill mig illa. För så mycket med otur som jag har kan inte bara bero på mig själv.
Nu ska jag berätta om mig och min bil:

För några månader sedan fick jag två parkeringsbot inom loppet av en månad. Vardera på 800 kr. Alltså 1600 kr fattigare den månaden. Ingen shopping den månaden!

Någon månad efter det kunde jag inte få upp dörren pga av att den frusit fast. Detta var på jobbet när jag slutat kl 20.00. Fick springa in på jobbet och hämta en spann med varmt vatten och slänga på dörren och tack och lov gick den att öppna efter det.
Jag startade bilen vred på högsta värmen och slog ingen dörren och började skrapa rutorna. Det var så in i bombens kallt den kvällen, dessutom fick jag vatten på mig när jag slängde det på bilen, vilket gjorde arr jag frös ännu mer. När jag skrapade rutorna bestämde jag mig för att snabbt köra hem och koka mig en kopp thé och äta av min goda choklad jag köpt som nu låg inne i bilen och väntade på mig.
Ätnligen färdigskrapat och jag ska öppna dörren! OMG, den har gått i baklås. Bilen är alltså igång, full värme, min choklad ligger i bilen och dessutom husnycklarna. Vad ska jag göra?!
Ringer till Emil och hoppas att han åkt till mig trots att han va sjuk (detta va en fredagskväll). Men nej, han låg nerbäddad. Ringer min bror som har extranycklen till min lägenhet, men han hade tagit en fredagsöl till maten och kunde alltså inte köra. Ringer hyresvärden som inte svarar. Ringer panikartat till pappa, gråter en skvätt av förtvivlan och han råder mig att att ringa accistanskåren. Sagt och gjort. Den snälla kille som svarar lovade att skicka ut en bil till mig och det skulle ta ca en timme.
Tack och lov ringer en annan kille efter ca 20 min och säger att han är på väg till mig. Äntligen tänkte jag. Frös gjorde jag så jag trodde jag skulle stelna till en isklump.
Givetvis krånglade det men efter ca 40 min hade han äntligen fått upp dörren och jag kunde hoppa in i min bil som hade typ 70 grader varmt i sig.
Väl hemma blev det en varm dusch, soffhäng med en kopp thé och smält choklad (hade givetvis rumpvärmen på i bilen där chokladen låg). Jag har nog aldrig varit så lycklig över att vara hemma som jag var då!
Efter några dagar kom räkningen och jag var 1500 kr fattigare! Ingen shopping denna månaden.

Sist men inte minst, i söndags körde jag hem Elias till min bror då vi varit barnvakt hela helgen. Bilen tuffade på i vanlig ordning förutom att jag kom i kapp en bil som älskar att hålla hastigheten, men gärna lite under.
Jag fick inget bra tillfälle att köra om på så jag svor lite och var allmänt arg och irriterad som jag brukar bli när jag hamnar bakom folk som inte kan köra bil.
Jag är en sån där irriterande typ som tvingar framförande att gasa lite och jag fick tillslut upp honom mellan 100 och 110. (det var en 100 väg)
Plötsligt möter vi en polisbil och bilen framför mig tvärnitar, och jag kör nästan in i röven på han och jag svor lite till och sa högt j*a tönt, du behöver väl för f*n inte bromsa för att du möter en polisbil. I samma ögonblick står en polis utmed vägen med kamera och fotar givetvis mig. Lite fler svordommar flög ur munnen. Kan meddela att Elias sov så han hörde inte alla mina vackra ord som kom ur min mun.
Jag fick dessutom syn på att det visst bara va 90 och inte 100 på den vägen!
Så  nu är det väl bara att invänta en fortkörningsbot på posten OM jag inte har turen med mig och faktiskt hade hunnit få ner hastigheten innan hon sköt! Så, shopping eller inte shopping denna månaden, det är frågan!

Detta var alltså min lilla historia om mig och min bil, eller mig och min otur. Jag hoppas nu att ni håller alla era  tummar och tår för mig så jag inte åker på böter! ok?! För nu börjar shoppingfingrarna klia och gardroberna gråter för att det inte kommer in något nytt!

Puss ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0