En nyårslåt

En var har sin sorg
och jag har min sorg,
och varje år har sin ynkedom,
Av mask, som frätte,
och regn, som vätte,
och sol, som stack, blev vår lada tom.
Men var ej ledsen, min flicka lilla,
det skall väl en gång bli väl igen,
till nästa nyår, till nästa nyår,
till nästa nyår, min lilla vän!

Och gården brände
och lyckan rände
till skogs och där har hon glömt sig kvar.
Och nöd är bitter
och ingen gitter
att hjälpa stackarn som inget har.
Men strunt i svälten, min flicka lilla,
vi få väl börja på nytt igen,
till nästa nyår, till nästa nyår,
till nästa nyår, min lilla vän!
-Gustaf Fröding


Kanderade mandlar

Hade en påse mandlar hemma och tänkte att det var lika bra att göra upp dom. Det fick bli kanderade mandlar också till nyår.

Recept
3 msk ljus sirap
1 1/2 msk socker
1/2 tsk salt

Koka ihop några minuter och blanda sen i mandlarna noga. Jag valde att skålla mina mandlar innan. Det blir godare så tycker jag. Sprid sen ut mandlarna på en plåt med bakplåtspapper på och in i ugnen 175grader i ca 15 min. Klart!!


7 minuters kola

Även fast det inte är vår uppgift att fixa tilltugg så kunde jag bara inte låta bli.
En sats 7 minuters kola fick det bli!

Elus goda 7min kola
110 g smör
2 dl socker
3 msk kakao
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker

Kokas totalt 7 min!!
Gratängform + smörpapper = klart!
Gott och hur lätt dom helst!


Knäckkakor

Emil och min uppgift till nyår är att göra efterrätten. Jag har därför bakat knäckkakor som vi ska ha till en annan mumsig sak som jag inte kan/vill avslöja än. Vill ju inte förstöra hemligheten än, för de som läser min blogg och kommer vara med. Det får väntas tills imon!

Elus goda knäckkakor!
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
1/2 dl finhackad mandel
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa rumstempererat smör och socker poröst. Blanda sen i resten av ingredienserna och rör ihop till en slät och fin deg. Rulla sen ut degen så som du vill ha dem. Jag ville i detta fall ha långsmala, men det är en smaksak. Platta sen till rullarna med en gaffel för att få ett fint mönster.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 10-15 min. Eller tills de fått en ljusbrun färg.
Skär i sneda längder när kakan fortfarande är varm.
Mumsigt värre!!


Vilostund

När denna lilla sötnosen sover passar även jag på att vila mig en stund. Det tar på krafterna att jobba till 23 och sen bli väckt tidigt. Men när man är så söt som Elias är så är det helt ok!
Ska även idag jobba till 23 så dags att fortsätta vila en stund!

Puss


Brev på posten

Idag damp det ner ett fint kort till mig. Avsändaren var Tomten och Nyårsrenen. Hur spännande är inte det då?! Har ni fått brev från dom någon gång? ;)
Jag kan nog gissa mig till vem det är som busar med mig!
Tack snälla Mikis :)


Nu är allt som det ska

Min iphone fungerar nu som den ska. Mitt gamla nummer är flyttat, så nu går det att nå mig på mobben precis som det ska göra!
Som kompensation för besvären har Telenor bjudit mig på en fri månad! Man tackar!


Julafton 2011

Dan före dopparedan jobbade jag till 19.00. Då tog jag mitt pick och pack och begav mig hem till Sm.stenar till mina föräldrar för att fira jul.
Väl hemma bjöds det på mat, julmusik och vi klädde granen.

Julaftonsnatten fick jag påhälsning av Tomten som lämnade klappar i min strumpa. Tänk att jag varit så snäll i år igen :)





Efter frukosten åkte jag till Emils föräldrar för att byta julklappar och umgås med dom. Jag fick fin fina packet, frukt och godis!
Runt middagstid åkte jag hem för att fira med min familj.











På juldagsförmiddagen åkte vi till min bror med familj för att fortsätta fira jul. Det blev kalkonmiddag som är bland det bästa som finns. Och ännu mer julklappar.

På annandagen var Emil hemma hos oss och sen åkte vi alla till min morbror för middag. Tyvärr fick jag sen åka tillbaka till Växjö då jag skulle jobba tidigt på tisdagen.
Dagarna bara spang i väg. Jag hade hoppats på att hinna med att träffa alla mina vänner, men inte en enda hann jag med. Som tur är ska jag hem den 24 jan igen och hoppas då på att få träffa alla ♥
Jag får se det possitivt, att julen har varit så bra att det inte funnits någon dötid.
Hoppas eran jul har varit lika bra!

Puss♥

Julafton

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent.

När andra ljuset brinner
då är Lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och alla bakar kakor
och har ett väldigt styr.

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla människor räknar:
dan före dan före dopparedan.

Sen julafton kommer som vi har väntat på
och alla blir så glada av klappar ge och få.


God jul

En stjärna i vårt fönster, ett ljus på varje bord,
en lingonkrans på dörren, en sång - och glada ord.

En lukt av lack i huset, av hyacint och gran,
och hemligt pappersprassel och mycket marsipan.

Nu sitter vi och väntar, för allt är klart och gjort.
Just nu går julen sakta - sen går den väldigt fort!
-Britt G Hallqvist


2 år tillsammans med min älskling

Idag firar min fina älskling och jag 2 år tillsammans!
Tänk va tiden går fort, samtidigt som den gått otroligt långsamt.
Känns som att vi varit tillsammans i evigheter, ja som att vi varit tillsammans alltid!
Jag är så otroligt glad över att det tillslut blev vi.
(var ju trots allt hemligt förälskad i denna killen redan på gymnasiet)


Detta är en av de första bilderna vi tog tillsammans!

Jag älskar dig!


nio dagar

Har börjat mitt nio-dagars-pass på jobbet med start igår. Jag är därför inte ledig en endaste dag förrän julafton. Men julkorten är klara, jul och nyårs klänningarna inköpta, julgodiset bakat och endel julklappar är köpta. Så det är helt ok att jobba nu. Jag är bara så glad att jag är ledig julafton, juldagen och annandagen!

Puss ♥


Telenor, jag ber Er om en ursäkt, tack!

Min kära pojkvän påpekade att jag i föregående inlägg skrev att jag har en 40 tums LSD TV. Jag skrev ju givetvis fel. Det ska såklart stå 40 tums LED TV, inget annat! Men det förstod ni säkert ;) Tack älskling, hur skulle mitt liv se ut utan dig! Helt galet förmodligen :)

Kan även passa på att klaga lite till på Telenor som fortfarande inte har fixat så att min Iphone fungerar! Jag blir mer och mer irriterad för var gång jag kollar till den!
Det hade varit en sak om dom inte lovade en massa. Han i butiken som hjälpte mig sa att jag kunde börja använda den på en gång. Alltså i lördags. När jag sen ringer så lovar dom att den kommer gå igång under dagen eller morgondagen. Tjejen jag pratade med i butiken när jag for ner till stan igen sa att den skulle komma igång under dagen och att jag skulle stänga av den och sätta på den var 3:e timme. "Så fungerar den snart" Men allvarligt. Lever vi på 1900-talet eller?!!!!
Jag är fullt medveten om att det kan uppstå problem och att det kan bli fel. Det är helt normalt och det är inte det jag är arg över. Jag är arg just för att dom lovar, i stället för att säga som det är. Dom ger mig förhoppningar som snart övergår till besvikelse gång på gång. Det är inte alls roligt!

Nä, nu ska jag äta lite och göra mig redo för att hämta bästa Elias på dagis!

Trevlig dag,
Puss ♥

Den är min, bara min

Jag är en person som oftast inte köper saker i onödan. (dyra sådana alltså). Som elektronik saker. Fungerar det gamla som det ska så tycker jag det är onödigt att köpa nytt, för vad ska jag då göra med den gamla som faktiskt fungerar. Och sen tänker jag att det finns dom i världen som hade gjort vad som helst för att få en sån som jag faktiskt redan har och hos mig ligger den bara och skräpar.
Som t ex när jag köpte ny tv. Ok, min gamla va en tjock 28 t tv, men den fungerade ju. Nu har jag en 40 t LSD, men jag vet inte om jag är gladare för det. Det är ju självklart bättre bild och ljud och jag tycker verkligen om min tv, men den gamla stackaren står i källaren och samlar damm. Tänk dom som inte har råd med tv, och jag har två!
Jag vet att jag inte ska tänka så, men jag gör det ändå. Jag måste ju tänka på mig själv ibland, och unna mig nya saker.
Nu har jag t.o.m gått och köpt mig ny mobil. Inte vilken som helst utan en Iphone 4 S. Jag älskar min nya mobil, men hade älskat den mer om jag kunde använda den också.
Jag måste säga att jag är väldigt besviken på Telenor som inte fixar mitt abonnemang så att jag kan börja använda den. Köpte den i lördags och den fungerar fortfarande inte. Detta är första gången jag använder Telenor och jag får den här servicen. Det är inte possitivt i mina ögon. Har ringt 100 ggr och varit i butiken och det enda svar jag får är att den ska komma igång under dagen eller imorgon. Men det har dom sagt sedan i lördags!
Kanske är det även detta som ligger och gnager när jag ska köpa nåt nytt. Att det bara krånglar!
Så Telenor, skärp er och gör mig glad! Visa vad ni går för!

Puss ♥

Julkorten är klara!

Idag har jag gjort klart julkorten. Eller iaf de fem som jag började på igår. Behöver givetvis göra fler, men en bra början tycker jag allt. Inte för att jag är så duktig på det, men jag tycker det är roligt och det är väl ändå huvudsaken?!



Nu är det bara att försöka bestämma vem som ska få vad. Jag brukar inte skicka så många julkort. Oftast blir det bara till dom som jag inte kan träffa så ofta.
Vilket tycker ni blev finast?

Lycka

Att komma hem från jobbet och inte mötas av reklam och räkningar utan ett brev. Det är lycka för mig. Det spelar ingen roll alls vad det innehåller. Stort eller litet. Det är tanken som gör mig glad!
Igår när jag kom hem möttes jag av ett litet kuvärt som mamma skickat till mig.



tack älskade lilla mamma♥ Du gjorde min dag!

Cardmaking

En ledig dag som denna passade jag på att börja på mina julkort. Dom är inte klara än så resultatet får jag visa någon annan dag.



Julmusiken skrålar i högtalarna och det är den som ger mig inspirationen idag!

Malmö & Köpenhamn

Helgen har vi spenderat tillsammans med E:s bror, kusin med respektive i Malmö. När vi kom till Malmö begav vi av mot stationen i regn och ruskväder. När vi köpte biljetterna varnade dom för att det inte var säkert att tåget skulle gå tillbaka, men vi åkte ändå. En natt på hotell hade ju varit mysigt det med. Men vi hade turen med oss och vädret blev lite bättre framåt kvällningen och vi kom hem säkert.
Väl framme i Köpenhamn gick vi till Chili och åt stans godaste hamburgare där man själv fick välja tillbehören. Blev även en god öl till det.
Mätta och belåtna gick vi lite i affärerna i väntan på att det skulle mörkna lite så vi kunde gå in på Tivoli och julmarknad.











Vi hade ingen kamera med oss så detta är vad jag har att bjuda på i fotoväg.

Det var verkligen vackert på Tivoli, men jag måste erkänna att jag tycker det är finare på Lisseberg. Men vädret hade säkert sin påverkan också.
Vi drack julöl, glögg och choklad och bara myste.

Pga vädret bestämde vi oss för att åka tillbaka till malmö och äta där på kvällen, vilket även det var trevlig. Maten va ur god på T.G.I Friday!



Helgen kan sammanfattas på ett sätt: Mys, Kärlek och Lycka!

mammamys♥

När mamma var här ägnade vi i stort sett hela dagen åt shopping. Tyvärr blev det inte mycket handlat och inte en endaste julklapp. Det blev med andra ord bara julklappar till mig själv.
Vi hade iaf en toppen dag och åt massa god mat och skrattade så vi hade ont i magen.

Här är två bilder på vad jag handlade. Blev endel annat smått och gott också.


Julkuddar från Village

Klänning från Cassels

Tack fina mamma för en toppendag! ♥

fredag, snart helg

Ett par timmars arbete sen är det helg. Helgen ska jag spendera med min fina Emil. Vi ska åka till Malmö till hans bror och sambo. Kusin med pojkvän ska även med. Det kommer bli en helg i myshetens och julens tecken. Vi ska nämligen på julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn. En och annan shoppingrunda hoppas jag även ska hinnas med!
Vad ska ni hitta på i helgen?

Puss♥

In drear-nighted December

In drear-nighted December,
Too happy, happy tree,
Thy branches ne'er remember
Their green felicity:
The north cannot undo them
With a sleety whistle through them;
Nor frozen thawings glue them
From budding at the prime.

In drear-nighted December,
Too happy, happy brook,
Thy bubblings ne'er remember
Apollo's summer look;
But with a sweet forgetting,
They stay their crystal fretting,
Never, never petting
About the frozen time.

Ah! would 'twere so with many
A gentle girl and boy!
But were there ever any
Writhed not at passed joy?
The feel of not to feel it,
When there is none to heal it
Nor numbed sense to steel it,
Was never said in rhyme.
-John Keats


vintern 2005


första december

Idag är det första december, vilket innebär att det är 24 dagar kvar till julafton. Julkalendern "tjuvarnas jul" börjar. Svt 1 sänder den kl 7.15 och 18.45 varje dag. Om man inte kan se den någon av de tiderna finns den även på svt play. Jag kommer garanterat att se varje avsnitt. Det hör lixom julen till.


Tjuvarnas jul, SVT:s julkalender 2011, utspelar sig i slutet av 1800-talet.
I centrum står Kurre, en ficktjuv i den ökända tjuvligan Klappsnapparna.
En dag står ett övergivet barn med en lapp i näven utanför Kurres kyffe.
Det är hans okända dotter Charlie.

Brukar ni följa julkalendern? Ska ni följa den i år?


RSS 2.0